wtorek, 14 maja 2013

Lekka zupa z selera naciowego

Seler w kolejnej odslonie!

Zdrowa i lekka zupa, idealna na nadchodzace upalne dni :)


Skladniki:

- 1 opakowanie selera naciowego
- 3 marchewki
- 3 lub 4 ziemniaki
- 200 g mrożonego groszku
- 1 pęczek koperku
- 1 kremowy serek topiony (100g)
- 1,5 l bulionu warzywnego

Przygotowanie:

Marchewkę kroimy w plasterki, ziemniaki w kostkę, a selera w średniej grubości kawałki. Warzywa wrzucamy do bulionu, dodajemy groszek i gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy serek topiony (rozpuszczony wcześniej w kilku łyżkach zupy). Gotujemy jeszcze chwile, podajemy ze sporą ilością posiekanego koperku.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...